Hvordan er det å studere under covid-19?

Hvordan er det å studere under covid-19?

Den 12. mars er en dag jeg trolig ikke kommer til å glemme. Hverdagen ble snudd på hodet, hele Norge ble stengt ned. Flere ble permittert, og hadde en usikker hverdag foran seg. Det ble til en studiehverdag som plutselig ble helt annerledes. Det var ikke lenger lov å møtes på skolen, diskutere pensum og sitte igjen etter forelesning med vennene mine. Undervisningen ble flyttet over til Zoom, noe som er nytt for oss fleste.

Jeg er en person som prøver å se løsninger og fordeler og ikke fokusere på det som er negativt. Det første jeg tenkte da skolen ble stengt var at nå kan jeg kan spare tid og penger på å pendle til og fra skolen fra Drammen. Jeg tenkte også at jeg er glad for at jeg har vokst opp med å ta ansvar, ha struktur og ta avgjørelser. Dette gjorde at jeg ikke var så stresset for hvordan hjemmeskolen kom til å bli, da jeg så for meg at jeg kom til å takle det fint, men selvfølgelig syntes jeg det er litt kjedelig. Jeg skulle gjerne vært på skolen og sett vennene mine, i stedet for å se de gjennom en pc-skjerm. Jeg så også for meg at jeg skulle få mere tid til å bidra på jobben, da jeg ikke måtte bruke like mye tid til og fra skolen. 

I starten slet jeg med motivasjonen, jeg syntes det er mye tyngre å høre på en forelesning over nett enn i en forelesningssal. Det er lett å bli distrahert og plutselig stå og rydde ut av vaskemaskinen mens man hører på timen. Det ble fort til at jeg sa ja til å jobbe mer og brukte litt mindre tid på å sitte foran pc-en og lese i skolebøker. Men jeg så fort at jeg måtte finne en måte og balansere dette bedre, og jobbe litt mer med skole. 

Etter hvert fant ut at jeg må stå opp til fast tidspunkt hver dag, strukturere dagene mine og lage en plan for hver uke. Det fører til at jeg vet hva jeg skal gjøre hver dag. Jeg er taknemmlig for at jeg er en strukturert person, jeg tror det har hjulpet meg mye. Jeg kjenner til mine styrker og svakheter og vet hva jeg må gjøre for å få det til å fungere med hjemmeskole. 

Ikke bare skulle denne pandemien ramme studenter og deres studiehverdag, det rammer også mange bedrifter og arbeidsplasser. Dette har jeg også følt på. Jeg jobber på Intersport Holmestrand og tidlig i januar gikk Gresvig kjeden konkurs. Dette førte til en usikkerhet, hva skjer nå? I slutten av februar fikk vi vite at Gjelsten og Sunde kjøper store deler av konkursboet. Noe som var en positiv nyhet for oss. Nå manglet der bare godkjennelse fra konkurransetilsynet. Covid-19 var med på at dette tok lang tid. Først i slutten av september godkjente konkurransetilsynet fusjon mellom Gresvig og Sport 1.

I perioden fra januar til februar var det mange kjente leverandører som ikke lenger ville levere til oss.  Så ble avtaler signert og varer kunne komme, men da hadde viruset kommet til Norge og rundt i landet. Dette førte til at det ble problemer med vareproduksjon, varetilgang og transport. Vi måtte begynne å tenke nytt, vi måtte bli kreative og prøve å selge det vi hadde. Sørge for å alltid ha de varene vi kunne få tak i, inne i alle størrelser. 

Dette var for meg en periode med mye som skjedde for min del. Jeg skulle prestere bra på skolen og gjøre alt som kreves i de ulike emnene. Jeg måtte sørge for å gjøre det beste ut av situasjonen på jobb og få butikken til å gå best mulig uti fra de varene vi kunne tilby. 

Spesielt i julen gjorde vi alt vi kunne for å få folk til å handle lokalt og hjelpe de best mulig for å få til dette. Det valgte vi å gjøre ved å gjøre det mulig å bestille hjemlevering av varer eller å booke hele butikken for seg selv. Rett og slett for å legge best mulig til rette for kundene. Her er en artikkel som ble skrevet om dette: Book hele butikken for deg selv 

 

Denne pandemien har vært og er en noe jeg har lært ekstremt mye av. Personlig har jeg lært meg nye metoder for å takle studiehverdagen og gjøre det beste ut av tiden som er. På jobben har jeg lært meg å måtte tenke nytt, være kreativ og jobbe enda hardere for å få butikken til å gå rundt.

Nå har vi fått en vaksine til Norge, og jeg ser fram til studiehverdagen jeg hadde før pandemien startet. Det blir deilig å komme seg på skolen, møte vennene mine og føler mer på det å være student igjen. 

Kilder: 

https://retailmagasinet.no/covid-19-intersport/book-hele-butikken-for-deg-selv/647592

2 kommentarer til «Hvordan er det å studere under covid-19?»

  1. Bra levert første innlegg, Emilie!

    Du skriver og reflekterer godt, og du har en god oppbygging av teksten din. I tillegg liker jeg at du har lagt ved bilde for å gjøre innlegget mer visuelt. Dette er et veldig godt utgangspunkt for videre blogging, og jeg gleder meg til å følge deg videre!

    Til neste gang ønsker jeg å utfordre deg på å strukturere innlegget enda mer, nemlig ved å bruke underoverskrifter i teksten. Dette vil løfte helhetsinntrykket, og skaper oversikt for leseren 🙂

    Bra jobba!

    Nina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
LinkedIn