Kari Traa sin kundereise

Kari Traa sin kundereise

I dette innlegget skal jeg se på kundereisen til Kari Traa sin målgruppe. Hvem  er egentlig deres målgruppe?

Målgruppen

I en artikkel i Nettavisen i 2009 sier Kari Traa at deres målgruppe er kvinner mellom 20-30 år. Og sier at en typisk Kari Traa jente er sporty, blid, livsglad og ikke redd for å drite seg ut. De mener at de har klær for jenter som liker å være i skogen, men også elsker å shoppe.

Målgruppen tilhører også en generasjon som er interessert i miljøspørsmålet, og det er nettopp dette Kari Traa jobber mye med per dags dato.

Bilde fra karitraa.no

Kundereisen

I første forelesning snakket Staude om kundereisen. Kundereisen er hele prosessen forbrukere går gjennom for å utføre et kjøp, fra start til slutt. Kundereisen kan deles opp i 5 trinn, det første trinnet er problemerkjennelse. Her oppstår det ett behov, la oss si Lise på 23 år skal på hyttetur med en vennegjeng i vinterferien og oppdager at hun ikke har ullundertøy.

Videre starter søkeprosessen, nå må Lise søke på Google og andre kanaler for å se etter hva hun ønsker seg, hva det koster og hva de ulike leverandørene kan tilby. Etterhvert må Lise vurdere de ulike alternativene, her er det ofte naturlig å lese litt på internett og høre med andre venner om deres erfaringer. Da Lise er veldig opptatt av bærekraft er dette også en viktig faktor for henne under vurderingen.

Lise bestemmer seg for å kjøpe ullundertøy fra Kari Traa, da Lise syntes at det var det fineste og kuleste ullundertøyet i tillegg til at hun ser at de er bevisste på miljø og bærekraft. Det tas da en kjøpsbesluting og Lise gjennomfører kjøpet.

Siste steget i kundereisen er atferd etter kjøp, her vurderer Lise hvordan produktet var og om hun er fornøyd. Opplevde hun hele kundereisen som behagelig og vil hun fortsette å handle fra Kari Traa ved en senere anledning?

Bilde fra Karitraa.no

Kari Traa selger produktene sine i egen nettbutikk og i andre fysiske butikker. De har ulike produkter i ulike butikker, og dette er med på å øke synligheten og gjøre merkevaren lett tilgjengelig og gjenkjennelig.

Kilder:

https://www.karitraa.com/no-no/blog/about-us/plastic-pledge.html

https://www.nettavisen.no/mote/bli-kul-som-kari-traa/s/12-95-2767332

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
LinkedIn