Kari Traa sine bærekraftsmål

Kari Traa sine bærekraftsmål

I dette innlegget vil jeg gå inn på FNs bærekraftsmål og koble opp de som jeg mener er mest relevante for Kari Traa.

FNs bærekraftsmål

FNs bærekraftsmål er mål som verden samarbeider om for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Det finnes totalt 17 bærekraftmål og 169 delmål, dette er mål som skal fungere som en felles global retning for land, næringsliv og sivilsamfunn.

De 17 bærekraftmålene kan deles inn i 3 dimensjoner. Sosiale forhold, økonomi og miljø og klima. Her ser vi alle de 17 bærekraftsmålene.

Skjermbilde fra FN

Relevante bærekraftsmål for Kari Traa

Kari Traa er merkevare som selger yttertøy, treningsklær, baselayer, fritidsklær, sko og tilbehør til jenter/kvinner. De har sporty og aktive jenter i fokus, og har mye fokus på å være ute i naturen. Kari Traa har signerte plastløftet og grønnvaskingsplakaten det vil si at de er nødt til å følge deres krav og retningslinjer og tydelig er opptatt av bærekraft.

Det er flere mål jeg mener er relevante for Kari Traa, men de jeg mener er mest relevante er:

Bærekraftsmål 5: Likestilling mellom kjønnene.

Bakgrunnen for at jeg mener dette målet er relevant, kommer av at Kari Traa selv har nevnt at under hennes skikarriere var sportsklær tydelig maskuline og tydelig mannsdominerte. Hun lagde ofte sine egne kreasjoner ut av plaggene for å sette sitt personlig preg på de. Dette ble fort populært blant hennes venner og kjente, og hun bestemte seg for å gjøre business ut av hobbyen. I dag tilbyr de fargerike klær i god kvalitet, som skal passe til alle kvinner. Temaet til Kari Traa består kun av kvinner, og de er opptatt av at kvinners rettigheter og likestilling.


Bærekraftsmål 12: Ansvarlig forbruk og produksjon. 

Dette målet er relevant for Kari Traa med bakgrunn av at de har et stort fokus på å levere og produsere produkter uten skadelige kjemikaler og miljøvennlige produkter og ikke minst emballasje. Der er åpne med produksjonen og er bevisste på hvem som leverer tekstiler til dem, slik at de kan være sikre på at stoffene er uten giftige kjemikaler. På denne måten sikrer Kari Traa deres signatur på grønnvaskningsplakaten, da de vet at deres leverandører også jobber for å være bærekraftige. Nylig har Kari Traa kommet med en ny kolleksjon som de har valgt å kalle Wastelayer, denne kolleksjonen har kun tekstiler fra tidligere kolleksjoner, fibre fra tremasse og bomull. Se forklaring fra Kari Traa sin side under:

Skjermbilde fra Kari Traa

Kilder: 

https://www.karitraa.com/no-no/blog/about-us/packaging.html

https://www.karitraa.com/no-no/blog/about-us/stories-about-kt.html

https://gronnvasking.no

https://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal

https://www.grontpunkt.no/kampanje/plastloeftet/

https://www.karitraa.com/no-no/wastelayer-reduce-waste.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *